Niels, Raoul en Derek exploreren de 4e Grensfietsen.NL-etappe

Vandaag hebben NielsRaoul en Derek de 4e etappe van Grensfietsen.NL gereden, de etappe langs het oosten van Twente, vanaf Rammelbeek tot de grens met Gelderland.

Deze foto stuurden ze mij door na het bereiken van het eindpunt: de zogenaamde Jurisdictiepaal, de grenspaal waar de Duitse, Gelderse en Overijsselse grens bij elkaar komen, vlakbij Haaksbergerveen.

Niels schreef de fietservaring op voor de Grensfietsen.NL-Facebookpagina:

Grensfietsen.NL – Etappe 4 in de zon!
Afgelopen zondag stapten Derek, Raoul en ik op de vroege ochtend op de trein om dan eindelijk een grensfietsetappe te gaan fietsen. Het was een perfecte dag met een stralend zonnetje en een lekker temperatuurtje. In Hengelo stapten we uit en begonnen we aan onze fietstocht. Via Oldenzaal en Denekamp raasden we in één rechte lijn naar de start van Etappe 4 (Overijssel-Zuid). Aldaar konden we gelijk de eerste keer de Nederlands-Duitse grens oversteken, waar er nog veel van zullen volgen. Daar waar de route van Hengelo naar de start erg lawaaierig was, bevonden we ons na de eerste kilometer van de grensfietsroute al in een oase van rust. Het was een voorbode van de rest van de tocht, die zich kenmerkte door prachtige paadjes door de bossen, ver weg van de bewoonde wereld. Om de 20 kilometer hadden we een korte stop, wat wel nodig was om even bij te tanken. De route was goed te fietsen, met af en toe een smal paadje en, voor de avonturiers, een mountainbike-achtig pad door de bossen! Na zo’n 90 kilometer bereikten we het eindpunt van etappe 4, nabij het prachtige Haaksbergerveen. Ook het laatste stuk van het eindpunt naar Enschede was benoemenswaardig. De 115 kilometer zaten erop, we hebben genoten en het smaakt naar meer!

Geef een reactie