Om te bezoeken in Antwerpen: Nationaal Museum van Douane en Accijnzen

“De meesten onder u kennen douaniers enkel als ambtenaren die zonder blozen in uw reisbagage snuffelen. Meestal is dát ook niet het moment om uitgebreid uit te leggen waarom we dat doen. Die kans nemen we te baat tijdens de museum rondleiding en wedden dat u er nadien een totaal andere mening op na houdt?” (homepage van de website van het museum)

Ik kwam er zelf pas later achter, dat dit museum het zéker waard was om te bezoeken tijdens mijn grensverkentocht. Maar goed, ‘t was natuurlijk hartstikke gesloten, toen ik hier in november 2020 in de buurt was – corona.
Overigens: nu is het museum ook dicht, nog tot september 2021. Je moet de website maar even in de gaten houden om te zien, wanneer ‘t museum weer open gaat.

 

Geef een reactie