Interreg Vlaanderen-Nederland publiceert artikel over Grensfietsen.NL

Onlangs meldde ik me bij Interreg Vlaanderen-Nederland, het Europees fonds voor regionale ontwikkeling in deze grensstreek, met het verzoek om enig kaartmateriaal, gevonden op de Interreg-website, te mogen gebruiken. De communicatiemedewerker van het fonds was erg enthousiast over Grensfietsen.NL en heeft een uitgebreid artikel aan Grensfietsen.NL gepubliceerd op de Interreg-website: Fietsen langs de Nederlandse grens.

Het begint zo:

“Elk van ons zag door covid wel één of ander plan of droom in rook opgaan. Zo ook Niko Winkel, die van plan was om in april 2020 een fietstocht te ondernemen naar Rome. Lockdown. En dus vond hij een alternatief: de Nederlandse grens af fietsen. Aanvankelijk enkel de Duitse, later kwam daar ook het Belgische deel bij. Een fietstocht van Groningen tot Zeeland, in totaal meer dan 1.300 kilometer lang. Niko splitste de tocht op in 17 verschillende etappes tussen de 60 en 90 kilometer en ging op zoek naar de verhalen van de plaatsen waar hij passeerde. Die bundelde hij op zijn website www.grensfietsen.nl, zodat iedereen nu in zijn fietswiel kan treden. Een leuke manier om de prachtige grensstreek te verkennen, maar ook om heel wat op te steken van de typische grensgeschiedenis!”

Het Interreg-fonds besteed in het artikel ook uitgebreid aandacht aan de natuurparken (in ontwikkeling) in de Brabants-Vlaamse en Zeeuws-Vlaamse grenstreek: Kempen-Broek, Kalmthoutse Heide en Groot Saeftinghe.

Grensfietsen.NL is natuurlijk superblij met deze positieve aandacht!

Kijk verder op de Interreg-website.

 

Geef een reactie