Hoe gaat het met de noordelijkste grenspaal van Nederland?

[15/11/21]
Lammert Kwant van Waddengidsweb is afgelopen vrijdag voor het eerst sinds enige jaren weer gaan kijken bij de dukdalfgrenspaal in de Dollard, de noordelijkste grenspaal van Nederland. Op Waddengidsweb verhaalt hij erover en zijn mooie foto’s te zien.

In december 2019 was Lammert er voor ‘t laatst. Gelukkig kon hij nu constateren: de paal staat er nog ‘t zelfde bij als de voorlaatste keer. Maar de foto’s laten zien, dat deze paal écht wel eens een flinke opknapbeurt mag krijgen!

De plannen van Stichting Het Groninger Landschap daarvoor lagen klaar in 2019. Een bericht van 6 december dat jaar: ‘We laten nu een kostenraming maken voor herstel van de grenspaal in combinatie met realisatie van een meetpunt voor de natuurkwaliteit. Als die er is, start de fondsenwerving’.

Nog niks gebeurd dus. We wachten af.

Lees het gehele bericht me de foto’s op de website van Waddengidsweb.

Geef een reactie