Wijnand Bredewold fotografeert de grens: waar vind je je eigen grens?

Onlangs ontving Grensfietsen.NL een email van Wijnand Bredewold. Hij liet weten zelf met een fotografie/kunst-project bezig te zijn, geïnspireerd door het thema ‘grens’:

As a child I was already fascinated by maps. I fantasized that I would travel through distant lands and cross borders, where landscapes change and other people live, how exciting that would be … Later, when I crossed those borders by car or bike, I was always excited. The border crossing was something which took you to other countries. Nowadays borders in European Union have disappeared, you can travel freely. There is hardly any border control but the visible landmarks have remained there. When walking along the borders, you can still notice them clearly. Not only by boundary markers, such as landmarks, but the border crossing and separations between the two countries are noticeable. What is still visible in the border areas? I travelled with my camera and have been searching for particular landscapes, objects and scenes. Borders are not only the physical borders in this project, but also zones etc. where you cannot go and where the world ends, or the times I reached my own limits ….

Voor mij, voor Grensfietsen.NL een bijzondere relatie om te verdiepen!
Op de Grensfietsen.NL-website staan veel foto’s. Het Grensfietsen.NL-boek is zelfs voornamelijk op foto’s gebaseerd. Maar: deze kunnen véél beter! Bijvoorbeeld… met hulp van fotografen.

Stel je voor, dat een navolgende druk van het boek “Grensfietsen.NL – 17 etappes langs onze landsgrens” voornamelijk gevuld kan worden met foto’s van ‘betere grensfietsfotografen’ dan ondergetekende. Zou dat niet prachtig zijn?!

Niko Winkel, 18 januari 2022

Hieronder een mooie foto van Wijnand. Kijk verder op de ‘border-grens’-pagina op zijn website.

grensfoto Vennebrugge
‎5 ‎september ‎2017, N 52.5211 E 6.70543 L Balderhaar (NLD) | R Wielen (DEU)

Geef een reactie