Overnachten op de grens van Duitsland, Groningen en Drenthe

“Wij zijn Job en Jolanda, de trotse eigenaren van ´t Zollhoes. We nemen je graag mee met ons wonderlijk avontuur op de Duitse grens.”

Kijk eens op de website van Zollhoes. Je kunt daar heerlijk overnachten in een oude douanekantoor. “Na jarenlang in het hoge noorden van Nederland te hebben gewoond en werkzaam te zijn als exporteur (Job) en banen in de horeca en zorg (Jolanda), werd het tijd om onze grote droom uit te laten komen. Het kopen van een bijzonder pand met een rijke historie, waarin meerdere appartementen en mogelijkheden zijn om het onze gasten naar de zin te kunnen maken. In dit pand komen onze gezamenlijke passies bij elkaar: gastvrijheid, verbinden in gezelschap en heerlijk koken.”

Grensfietsen.NL ontving een bericht op Facebook. Zollhoes hoort nu ook bij de groeiende Facebook-community van Grensfietsen.NL.

Op de website tref je meer informatie over de historie van het Zollhoes: “‘t Zollhoes is een voormalig Duits grenskantoor waar door de jaren heen verschillende douaniers met hun gezinnen hebben gewoond. Iedereen die Duitsland in of uit wilde, werd aangehouden en moesten hun papieren laten zien. Dit gebeurde ook weer bij het Nederlandse douane kantoor hier even verderop. Tijdens de oorlog werden de controles nog strenger natuurlijk. In de jaren 70 werd het te druk met alle transport heen en weer en moest er een kantoor bijgebouwd worden om alle drukte aan te kunnen.” Lees verder op de Zollhoes-website.

Geef een reactie