Grenswinkel kan Duitse klant amper nog voordeeltjes bieden en gaat op slot: ‘Den Haag denkt dat Nederland een eiland is’

AD – regio, 22 februari 2023

De Duitse klant in De Hut is niet blij met de aangekondigde sluiting van de grenswinkel, precies op de grens tussen Lobith en het Duitse Elten: ,,Wir haben gehört dass Sie zu machen. Ist dass richtig? Das ist aber schade.”

Ook voor Nederlanders zal het wennen zijn dat de vooral vanwege zijn grote assortiment aan koffie vermaarde winkel binnenkort niet meer is. Volgens Pascal Mulder, die De Hut samen met zijn vrouw Dunja runt, is sluiting echter onvermijdbaar.

,,Door een combinatie van redenen”, legt hij uit. ,,In april komt er statiegeld op blikjes. Dan is het voor de Duitse klant niet meer interessant om bij ons te kopen. Ook voor de Nederlandse niet, want wie gaat straks met die plakkerige lege blikjes in zijn boodschappentas terug naar de winkel? Iedereen gaat straks flesjes kopen.”

Lees verder

Geef een reactie