Op pad en doe mee!

De achtergrond van Grensfietsen.NL is particulier en persoonlijk. Ondergetekende heeft deze route slechts één maal gefietst, tussen juni en november 2020. Hij heeft er wel heel veel tijd en aandacht aan geschonken: onderweg alle informatie goed bestudeerd én zowel voorafgaand als na het fietsen online veel informatie opgezocht over specifieke ‘grenssituaties’.
Dat heeft geresulteerd in meer dan 200 verhalen. Ze zijn alle hier op de website te lezen.

Daarnaast is veel tijd gestoken in het uitzoeken wat de beste fietsroute langs de grens is. Heel veel kun je niet fout doen: je blijft gewoon zo dicht mogelijk bij de grens. Maar soms moet je keuzes maken: ga ik aan de ene kant verder of aan de andere kant?
In veel situaties is géén sprake geweest van het proberen van allebei en daaruit de beste keuze maken. Ook heb ik soms wellicht een té uitdagende route gekozen, zoals over mountainbiketrails, of juist een te makkelijke, waar het achteraf toch mogelijk had geweest om een spannend tractorpad óp de grens te nemen.

Voor beide perspectieven geldt: uitbreiding en verbetering is aanstaande. Daarbij liggen de kansen vooral bij…. jou!

Het is mijn doel, dat Grensfietsen.NL zichzelf geleidelijk verbetert en uitbreidt door de input van grensfietsers, die deze Grensfietsen.NL-fietsroute ook gaan fietsen.

Dus: doe mee!

Grensfietsen.NL is ook een besloten Facebook-groep gestart. Geïnteresseerde aanstaande, potentiële grensfietsers kunnen zich hier verenigen. Bovendien zal de beheerder voor nieuws zorgen! 😉

Op termijn wordt de interactiefunctionaliteit op Grensfietsen.NL in een nog wat gebruikersvriendelijker jasje gestoken. Vooralsnog geldt: mail naar Grensfietsen.NL met al je waardevolle en potentieel verrijkende grenswetenswaardigheden en/of zinvolle input (of zelfs: correctieve informatie!) over de Grensfietsen.NL fietsroute.

Hartelijke groet,

Niko Winkel

info@grensfietsen.nl