Grensfietsen.NL – 17 Etappes langs de landsgrens – het boek is er!!

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de boekversie van Grensfietsen.NL.
Vorige week is het boek gedrukt en geleverd: 500 exemplaren zijn bezorgd bij Geon.

Geon is het bedrijf, dat Grensfietsen.NL in het voorjaar van 2021 heeft ondersteund bij de constructie van de website, bij de realisatie van de prachtige geografische kaarten online (dat is de échte Geon-expertise!) en het afgelopen najaar tevens met het prachtig vormgeven van het boek.

Geon bestaat dit jaar 30 jaar en schenkt het boek, als een soort jubileum-uitgave, aan haar bedrijfsnetwerk. Deze eerste druk is dus (nog) niet voor openbare verkoop beschikbaar. Het is mij nog niet helemaal duidelijk, hoeveel exemplaren er de komende weken nog beschikbaar kunnen worden gesteld. Ben je écht geïnteresseerd, stuur dan even ‘n mailtje naar info@grensfietsen.nl.

Ben je nog geen lid van de besloten Grensfietsen.NL-pagina op Facebook, dan kun je je daar ook nog even aanmelden.

Het streven is nu: een eerste verkoopversie van het boek gereed in februari/maart 2022. Dus je kunt eventueel ook nog daarop wachten.
Als wordt deze jubileum-uitgave uiteindelijk vast en zeker een ‘collectors item’! 😉

Hierbij de achterflaptekst van het full-color boekwerk, 256 bladzijden:

Nederland klein? De lengte van de Nederlandse landsgrens is meer dan 1000 kilometer! Vanaf de Dollard, in het noordoosten van Groningen,
langs de grensprovincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en, tot slot, Zeeuws-Vlaanderen. In Cadzand-Bad het
eindpunt: de Noordzee!

De toeristische grensfietsroute langs de Nederlandse landsgrens is nog wat langer: ruim 1300 kilometer. Je fietst door meest kleinschalig boerenland en door prachtige natuurgebieden langs en vaak óp de grens. Verrassend vaak is de grens zélf goed te befietsen. Is ’t een straat, dan heet-ie nogal eens Grensstraat of Grensweg. Of ’t is een houtwal waar ook een pad langs of doorheen loopt. Er zijn legio verrassende grensoverschrijdende natuurgebieden, maar de grens is vaak de grens tussen verschillende landschappen.

Juist het dan weer wél goed herkenbaar zijn van de grens en het soms ook totaal vervaagd zijn van de grens maakt het grensgebied verrassend en fascinerend. De grens vertelt veel over de geschiedenis. Cultuurhistorisch is het grensgebied overal interessant. In dit boek lees je, ter begeleiding van een prachtige fietservaring, verhalen en anekdotes die het grensgebied laten leven.

Dit boek neemt je mee langs de grens voor een avontuurlijke vakantie, met 17 dag-etappes, of voor enkelvoudige dagtochten. Soms fiets je langs bewegwijzerde knooppunten, soms langs obscure halfverharde paden. In het boek tref je de QR-codes die je leiden naar veel extra informatie, inclusief GPX-bestanden, op de website: http://www.grensfietsen.nl.

Geef een reactie